Norge

Voksne nordmenn er dårligst til å svømme i Skandinavia

Kun seks av ti voksne nordmenn sier at de kan svømme 200 meter eller lenger. Det viser en ny undersøkelse. Det er færre enn i Sverige og Danmark.

Kan du svømme 200 meter eller lenger? Det er et av målene på om en person er svømme-dyktig.

Kun seks av ti voksne nordmenn sier at de klarer å svømme så langt. Det viser en ny undersøkelse. Redningsselskapet og Norges Svømmeforbund har sjekket hvor flinke voksne nordmenn er til å svømme.

Bare 64 prosent over 18 år svarer at de kan svømme 200 meter.

I Danmark svarer 73 prosent at de klarer å svømme så langt. Mens i Sverige svarer 86 prosent det samme.

– Dette er tall som samsvarer med statistikken over drukning. Den viser at flere dør av drukning i Norge (per innbygger) enn i våre naboland, sier Tanja Krangnes. Hun er fagleder for druknings-forebygging i Redningsselskapet.

Før sommeren sjekket de også hvor flinke norske 10-åringer er til å svømme. Den undersøkelsen viste at bare 4 av 10 kan svømme 200 meter. Også det er klart dårligst i Norden.

Kun én av fire sier at de lærte å svømme mens de gikk på skolen. Både Norges Svømmeforbund og Redningsselskapet mener svømmeundervisningen må bli bedre.

– God svømmeundervisning i skolen vil redde liv, sier Jan Kjensli. Han er utviklingskonsulent i Norges Svømmeforbund.Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå