Norge

Disse politikerne har tjent penger på goder

Flere politikere har spart og tjent penger på Stortingets goder. Nå skal Stortinget gå gjennom de ulike ordningene.

Politikere har egne goder når det gjelder reise og bosted. Den siste tiden har flere politikere fått kritikk. Enkelte har fått gratis bolig av Stortinget, samtidig som de har eid egen bolig i Oslo.

Kjell Ingolf Ropstad har fått gratis bolig i ti år. Han er leder for Kristelig Folkeparti (KrF). Han var folkeregistrert på gutterommet hjemme til foreldrene. Ropstad eide også en leilighet på Lillestrøm, som han leide ut. Sveinung Rotevatn fikk også gratis bolig. Og slapp å betale for å bo der i fire år. Han ble valgt inn på Stortinget for partiet Venstre.

Tellef Inge Mørland informerte ikke Stortinget om at han hadde egen leilighet i Oslo. Derfor fikk han gratis bolig på statens regning. Han er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet (Ap). Anette Trettebergstuen er også folkeregistrert et annet sted enn i Oslo. Men hun skattet fortsatt av boligen hun får i Oslo. Det slapp de andre.

Ordningen er ment for de som bor langt unna Oslo.

Finans-departementet mener at ingen av disse har brutt noen regler. Likevel skal Stortinget nå gå gjennom disse ordningene.

– Vi skal se på reglene for Stortingets pendler-boliger. Det sier Tone Wilhelmsen Trøen til nyhetsbyrået NTB. Hun er stortingspresident.

– Vi må se på om ordningen med pendler-boliger fungerer som det skal. Men vi må gjøre en grundig vurdering. Så dette må det neste Stortinget finne ut av, sier hun.

---

Kort om saken

  • Flere politikere har utnyttet seg av en ordning for bolig.
  • Noen har fått gratis bolig i Oslo, samtidig som de eide egen leilighet.
  • Stortinget skal gå gjennom disse ordningene.

---Siste utgave

På forsiden nå