Norge
Bildet er av utsiden av Gulating Lagmannsrett. Foto: Marit Hommedal / NTB

Politiet sier DNA var viktig for å sikte mann for Tengs-drapet

Mannen som er siktet for et drap og mistenkt for et annet må bli i varetekts-fengsel. Det sier Gulating lagmannsrett.

En ny domstol gir lov til å holde mannen i 50-årene i fengsel. Han krevde å få slippe ut. Han ble dømt til fire uker i varetekt 3. september. Årsaken var at politiet mente det var fare for at mannen kunne ødelegge bevis om han slapp fri. Gulating lagmannsrett sier også nei til å slippe ham ut. Det melder avisa Stavanger Aftenblad.

Dermed kan mannen bli holdt i varetekt fram til 1. oktober.

Politiet sa i retten at arve-materialet DNA er en viktig årsak til at de har siktet ham. Det er blitt testet mer nøye enn til vanlig. Svaret på disse testene gjør at politiet er ganske sikre på at det er mannen eller noen på far-siden av familien hans som drepte Tengs. Det er få andre menn i slekta som kan ha vært i området. Det var den siktede mannen.

Mannen er siktet for å ha drept Birgitte Tengs i 1995. Siktede nekter for å ha noe med drapet på Birgitte Tengs å gjøre.

Han er også mistenkt for å ha drept Tina Jørgensen. Han sier at han ikke forstår hva som er årsaken til det.

Stian Kristensen sier til avisa at mannen er skuffet, men at de ikke er overrasket. Kristensen er en av mannens to forsvarere.

Politiet har fått inn flere nye tips i de to draps-sakene etter at de pågrep mannen 1. september. Denne uka skal de avhøre nye vitner. 20 politifolk jobber med saken.

Mannen har vært helt isolert de to første ukene i fengsel. Han får verken brev, besøk eller følge med i medier.Mer fra Norge

På forsiden nå