Norge
Ap-leder Jonas Gahr Støre og SV-leder Audun Lysbakken møtes hjemme hos Støre.
Foto: Heiko Junge / NTB

Støre åpner dørene for SV

Den nye statsministeren har nå besøk av SV-leder Audun Lysbakken. De første samtalene om ny regjering har startet.

Onsdag kveld ringte det på døra til Jonas Gahr Støre. Han er leder for Arbeiderpartiet (Ap) og nyvalgt statsminister. Utenfor døra stod leder for Senterpartiet (Sp), Trygve Slagsvold Vedum.

Torsdag har Støre igjen åpnet døra til hjemmet sitt på Ris i Oslo. Nå har han besøk av Audun Lysbakken. Han er leder for Sosialistisk Venstreparti (SV).

– Hyggeligere gjest til frokost går det ikke an å få, sa Støre i det han ønsket Lysbakken velkommen.

Også Lysbakken var optimistisk før møtet.

– Jeg tror det blir en god prat. Vi trenger litt tid til å prate sammen og finne ut av ting, sier han.

Hele Norge venter nå spent på hva disse besøkene fører til. For det er ikke bare kos og snakk om en god valgkamp. De skal bestemme seg for hvem som skal være med i den nye regjeringen.

Både Ap og SV vil gjerne ha en rødgrønn regjering med flertall i Stortinget. Derfor vil de to partiene i regjering med Sp. Sp og Vedum er uklare på om de vil være i regjering med SV.

Hva mener SV-lederen om dette?

– Nå får vi se på akkurat dette. Vi har fått en oppgave av velgerne, som er å bidra til at Norge får en ny regjering. Det tar vi på alvor. Vi vet at vi må finne ut av hvem som skal sitte i regjeringen. Men vi skal også finne ut av hva det er vi skal gjøre for folk i Norge for å få til et rettferdig grønt skifte, sier Lysbakken.

Etter disse første møtene skal de tre partilederne starte forhandlinger. Derfor får vi ikke svar på hvordan den nye regjeringen blir før om en stund.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå