Norge
Advokat Arvid Sjødin vil nå be om at erstatningssaken der fetteren til Birgitte Tengs ble dømt, gjenåpnes. Foto: Carina Johansen / NTB

Fetteren er ute av Tengs-saken

Politiet bekrefter at fetteren til Birgitte Tengs er ute av saken om hvem som drepte henne.

17 år gamle Birgitte Tengs ble drept i 1995. Fetteren hennes ble dømt for drapet i tingretten i 1997. Året etter ble han frikjent i lagmannsretten.

Saken er aldri løst. Ingen er nå dømt for drapet.

Nå er også fetteren helt ute av saken. Det bekrefter politiet, ifølge fetterens forsvarer Arvid Sjødin.

I et brev til Sjødin skriver politiinspektøren at fetteren aldri har vært mistenkt eller siktet i saken, ifølge kanalen NRK. Årsaken er at etterforskningen ikke kan vise til at fetteren har hatt noe med drapet å gjøre.

– Politiet bekrefter med dette at fetteren er ute av saken. Klarere enn dette kan det ikke sies, sier Sjødin.

I brevet står det blant annet at det er gjort nye DNA-undersøkelser. Ingen av disse undersøkelsene har funnet spor av fetteren.

Selv om fetteren ble frikjent i 1998, måtte han likevel betale erstatning til foreldrene hennes.

I begynnelsen av september i år ble en annen mann pågrepet og siktet for drapet på Tengs. Det skjedde blant annet som følge av de nye DNA-undersøkelsene. Mannen nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

Det er mulig fetteren vil at saken om erstatning gjenopptas. Da kan han bli fullstendig frikjent for drapet. Sjødin sier det nye brevet er fint å ha til å kunne gjenoppta denne saken.
Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå