Norge
Bildet viser Viggo Kristiansen i farens bil på vei hjem til Kristiansand.

Viggo Kristiansen ble avhørt på nytt

Viggo Kristiansen har vært i to avhør med politiet i forbindelse med Baneheia-saken.

Viggo Kristiansen ble dømt for voldtekt og drap på to unge jenter. Dette skjedde i Baneheia i Kristiansand i år 2000. Jan Helge Andersen er den andre som ble dømt. Andersen har sagt at han har skyld i saken, og sonet ferdig sin dom. Kristiansen har nektet for å ha deltatt i voldtektene og drapene.

Kristiansen ble pågrepet 13. september 2000. Han ble dømt til 21 års forvaring for å være hovedmannen bak voldtektene og drapene på to unge jenter. 2. juni fikk han reise hjem til Kristiansand. Men at han er sluppet ut betyr ikke at han er frikjent.

Saken til Kristiansen blir tatt opp på nytt. Derfor har han vært i nye avhør. Han har hele tiden nektet for at han har skyld i saken. Han har også forsøkt å gjenoppta saken flere ganger.

Kristiansen var i avhør fredag og mandag. Det melder Andreas Schei til avisa VG. Han er statsadvokat.

Advokaten til Kristiansen, Arvid Sjødin, bekreftet at han har vært inne til avhør.

– Viggo er nå på vei hjem og er fornøyd med jobben Oslo-politiet har gjort. Utover det har vi ingen ytterligere kommentar. Det skriver Sjødin i en tekstmelding til avisa Dagbladet.

Sist uke ble også Jan Helge Andersen avhørt i saken. Kristiansen ble i sommer løslatt etter å ha sonet over 20 år i fengsel da saken ble gjenopptatt. Andersen hadde fra før soner ferdig dommen.

---

Kort om saken

  • Viggo Kristiansen ble dømt for å ha drept to unge jenter i Baneheia i Kristiansand.
  • Han har alltid sagt at han er uskyldig. Han har forsøkt å gjenoppta saken flere ganger.
  • Nå har han vært på sine to første avhør etter at saken ble tatt opp på nytt.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå