Norge

Bråthens psykiske helse skal utredes

Rettspsykiatere skal snakke med mannen som er siktet for Kongsberg-drapene. De skal vurdere hans psykiske helse.

Politiet tar nå en pause i avhørene av mannen som er siktet for drapene i Kongsberg. Nå skal rettspsykiatere snakke med ham. De vil prøve å vurdere hans psykiske helse.

De skal de gjøre de neste to ukene. De opplyser politiinspektør Per Thomas Omholt.

Psykiaterne skal også gå gjennom mannens journaler, og tidligere rettshistorikk.

– De har et større arbeid som de skal gjennom. Etter det lager de en rapport. Vi får den mest sannsynlig i slutten av januar, sier Omholt.

38 år gamle Espen Andersen Bråthen er siktet drapene i Kongsberg. De skjedde i sentrum den 13. oktober. Han skjøt blant annet på flere med pil og bue.

12. november ble han varetektsfengslet i fire nye uker. Bråthen er innlagt på lukket psykiatrisk institusjon.

Politiet gjennomfører nå avhør med vitner fra hendelser før Kongsberg-drapene. De fleste vitner som var til stede i Kongsberg under hendelsen er avhørt. Politiets fremgang i etterforskningen er god, sier Omholt.

– Nå har det jo gått om lag en måned siden hendelsen. Det er satt av massive ressurser i løpet av denne måneden. Vi har fått gjort veldig mye. Vi har kommet lenger nå enn i en vanlig drapssak, sier han.

Politiet begynner har sendt inn fingeravtrykk, DNA og blodspor til analyse.

– Vi ønsker å knytte gjenstander, åsted og siktet sammen. Slik det ser ut nå, stemmer tekniske funn med siktedes forklaring. Hans forklaring stemmer også med vitneforklaringer, sier Omholt.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå