Norge

Arvestoff fra Andersen funnet på begge ofrene

Jan Helge Andersen er en av to som ble dømt i Baneheia-saken. Han ble dømt sammen med Viggo Kristiansen, som alltid har nektet for å ha gjort noe.

Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen ble dømt for drap og voldtekt. I 2000 ble åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen og ti år gamle Lena Sløgedal Paulsen funnet drept. De var også voldtatt. Det skjedde i Baneheia i Kristiansand.

Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring, mens Andersen ble dømt til 19 års fengsel.

Andersen tilsto drapet på jentene. Kristiansen har hele tiden nektet for at han har skyld i saken. Han har også forsøkt å gjenoppta saken flere ganger. Andersen vitnet mot Kristiansen og sa at han var hovedmann. Det er derfor han ble dømt til forvaring.

Andersen mente at han kun drepte en av jentene, mens Kristiansen voldtok begge og drepte de. Politiet fant aldri arvestoff fra Kristiansen på åstedet.

Nå er det blitt gjort nye undersøkelser i saken. Arvestoff fra Andersen er blitt funnet på begge ofrene. Tidligere har de kun funnet på det ene ofret. Andersen ble frikjent for å ha drept og voldtatt Lena Sløgedal Paulsen.

Det skal ikke ha blitt funnet noe arvestoff av Kristiansen.

– Vi kan bekrefte de opplysningene. Det sier Bjørn André Gulstad til nyhetsbyrået NTB. Han er en av forsvarerne til Kristiansen.

Gulstad og Arvid Sjødin jobber begge som forsvarer for Kristiansen. De har visst om disse opplysningene en stund.

– Dette har vært tema i avhør av Jan Helge Andersen, sier Gulstad.

I februar ble saken til Kristiansen tatt opp igjen. 1. juni ble han sluppet fri fra fengsel.

Oslo politidistrikt har siden den gang hatt ansvaret for etterforskningen.

– Politiet må få gjøre dette så grundig de mener er nødvendig. Vi venter på deres avgjørelse. Men er trygge på at en konklusjon er at Viggo Kristiansen må frifinnes, sier Gulstad.

---

Kort om saken

  • Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen ble dømt for å ha drept og voldtatt to jenter i Baneheia i Kristiansand.
  • Andersen tilsto drapene, mens Kristiansen har sagt seg uskyldig.
  • Nå har politiet funnet arvestoff fra Andersen på begge ofrene. Men de har fortsatt ikke funnet noe arvestoff fra Kristiansen.

---Siste utgave

På forsiden nå