Norge
Bildet viser Marianne Evensen.

Nav-offer fikk 70.000 kroner

Marianne Evensen ble dømt til 75 dagers fengsel. Men Nav hadde gjort feil.

– Jeg opplever summen som latterlig. En trøkk i trynet for å si det på godt norsk, sier Marianne Evensen til avisa Aftenposten.

Staten gir henne 70.000 kroner. Årsaken er at hun måtte sone i fengsel ved en feil. Hun er et av ofrene i Nav-skandalen. Straffen hennes var 75 dagers fengsel.

Arbeids- og velferdsetaten Nav anmeldte henne for grovt bedrageri. Evensen hadde vært i utlandet. Hun hadde fått trygd hun ikke hadde krav på, mente de. Siden fant Nav ut at de hadde tolket regler om trygd feil.

Evensen er frikjent, skriver Aftenposten. Nå får hun oppreisning. Men hun vil saksøke staten.

En frifunnet person kan søke om oppreising. Det er etter at de har sonet, ifølge Statens sivilretts-forvaltning. De har gitt Evensen oppreisning.

Beløpet på 70.000 er mye for denne typen saker, mener de.

– Det må anses som en betydelig sum i oppreisning. Det skriver Kristina Kjeverud i en e-post til avisa. Hun er avdelings-direktør.

Klar Tale har tidligere snakket med Evensen.

– Den opplevelsen jeg hadde i rettssalen, var beinhard. For det å bli framstilt som en kjeltring. Når du ikke har vært klar over at det du gjorde, er feil. Det var grusomt, sa Evensen.

Hun og mange andre ble uriktig dømt til fengsel.

Én av tre Nav-dømte sier de ikke forsto Nav sine regler. Det viste Klar Tales undersøkelse av de første uriktige dommene i Nav-skandalen.

Les hele denne saken:

Klar Tale skrev også om en gresk mann. Han ble dømt etter at han dro til Hellas for å hjelpe sin syke mor.Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå