Norge
Bildet viser advokat Andreas Christiansen (t.h.) og forsvarer Fredrik Neumann i rettslokalet i Hokksund i Buskerud tingrett på første dag av rettssaken mot Espen Andersen Bråthen. 38-åringen er tiltalt for å ha drept fem personer i et angrep med pil og bue og kniv på Kongsberg 13. oktober 2021. Foto: Lise Åserud / NTB

Bråthen vil ikke forklare seg mer i retten

Espen Andersen Bråthen er tiltalt for fem drap. Onsdag nektet han å si mer i retten. Det samme skjedde torsdag.

Espen Andersen Bråthen avbrøt brått sin egen forklaring. Det skjedde i tingretten onsdag. Både aktor og forsvareren håpte han ville fortsette torsdag.

– Kan jeg spørre om noe? Er dette et avhør, spurte Bråthen onsdag. Aktor Andreas Christiansen hadde spurt ham detaljert ut. Temaet var skyting med pil og bue inne i en butikk.

38-åringen var sliten. Bråthen kunne si nei til å forklare seg.

– Da velger jeg å ikke forklare meg noe mer, sa Bråthen.

Bråthen er tiltalt for fem drap. Han er også tiltalt for 11 forsøk på drap. 13. oktober i fjor drepte han folk i Kongsberg i Viken. Han erkjenner straffskyld.

Fredrik Neumann er forsvarer. Bråthen ble sliten av alle spørsmålene, sa Neumann. Han regnet med at Bråthen ville si mer torsdag.

– Det er viktig for sakens opplysning. Og jeg mener det er viktig for hans egen del at han gjør det. Men det er jo ikke avgjørende for saken.

Men Bråthen sa nei også torsdag. Han vil ikke forklare seg mer.

– Jeg velger å ikke forklare meg noe mer, sa Bråthen med fast røst.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå