Norge

Sjøvold slutter som sjef for PST

Hans Sverre Sjøvold slutter som PST-sjef. Det skjer etter bråk om tre våpen.

Hans Sverre Sjøvold slutter som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Det melder nyhetsbyrået NTB.

Det har vært mye kritikk mot Sjøvold den siste tida. Årsaken er tre våpen han hadde som var oppbevart ulovlig. Og som han skulle kvitte seg med.

Sjøvold fortalte torsdag at han ønsker å fratre stillingen som sjef for PST. Det skriver regjeringen i en pressemelding.

Sjøvold sier der at PST trenger en sjef som har sin fulle og hele oppmerksomhet rettet mot å løse samfunnsoppdrag. Og at sjefen må ha samfunnets tillit. Det er spesielt viktig med situasjonen rundt sikkerhet som vi er i.

– Det har de siste ukene vært mye negativ oppmerksomhet rettet mot min person. Hensynet til PSTs tillit i samfunnet og omdømmet må gå først, sier Sjøvold i pressemeldingen.

Sjøvold slutter som sjef i PST med en gang, ifølge regjeringen.

Roger Berg vil lede PST frem til en ny sjef er på plass.

Emilie Enger Mehl er Justis- og beredskapsminister. Hun mener Sjøvold sin avgjørelse er klok.

– Sjøvold har i dag bedt om å fratre sin stilling som PST-sjef. Jeg respekterer Sjøvold sin beslutning, sier Mehl. Tidligere har hun sagt at hun har tillit til Sjøvold.

Sjøvold har flere ganger måttet svare for de tre våpnene. I 2015 var Sjøvold politimester. Han hadde da et ønske om å få ødelagt tre våpen. To av dem skal han ha fått av enken til en mann han var med i en losje sammen med. Sjøvold fikk også bot for å ha hatt og lagret de ulovlig.

En ansatt på våpenkontoret i Oslo følte at han ble presset til å ta imot våpnene, og har senere blitt ufør. Han fikk 1,2 millioner kroner for å slutte i jobben, og aldri si noe mer om saken.

---

Kort om saken: PST-sjefen slutter

  • Hans Sverre Sjøvold slutter som PST-sjef.
  • Han mener det er viktig for at folk skal ha tillit til PST.
  • Sjøvold slutter etter blant annet kritikk for ulovlig oppbevaring av våpen.

---



Siste utgave

På forsiden nå