Norge
Bildet er av et fly som letter av fra Oslo lufthavn. Sola er bare såvidt oppe over horisonten, og det er skyer på himmelen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Klart for nytt møte i flytekniker-streiken

Det er planer om et møte i flytekniker-streiken. Det skal være hos Riksmekleren, ifølge avisa Dagbladet.

– Jeg skal til Oslo i dag for å ha et møte med partene. Men det er litt usikkert om det blir gjennomført. Jeg håper de to partene kan møte i dag, sa Carl Petter Martinsen til Dagbladet torsdag morgen. Han er mekler hos Riksmekleren.

Det er flyteknikere som er med i fagforeningen NFO som er i streik. De er uenige med arbeidsgiverne som er med i NHO Luftfart om blant annet lønn.

NFO sier til kanalen TV 2 at de er skal ha et møte torsdag klokka 15.

– Vi ser fram til reelle forhandlinger, sier Torbjørn Lothe til nyhetsbyrået NTB. Han er administrerende direktør i NHO Luftfart.

Martinsen sier målet med møtet er å få slutt på konflikten. Han sier også at det er han som har tatt initiativet til møtet.

– Vi får bare se hva som skjer. Det er en svært uviss situasjon. Det er ingen signaler om en løsning i sikte slik situasjonen er nå, sier Martinsen.

Tirsdag ble det klart at NHO Luftfart vil bruke lockout som svar på streiken. Da nekter de flyteknikere å komme på jobb før streiken er over. Det vil føre til at 421 flyteknikere er borte fra arbeidet fra søndag. Enten fordi de er i streik, eller at de er i lockout. NHO sa de vil gjøre det for å få mer forhandlinger med NFO.

Like før klokka 23 ble sa Petter Wettre til kanalen NRK at NFO hadde tatt kontakt med NHO Luftfart for å få i gang nye møter. Wettre er tariff-leder hos NFO.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå