Tema

Slottet åpner for omvisninger igjen

Slottet har vært stengt for omvisninger i to år på grunn av pandemien. Lørdag 25. juni åpner de dørene igjen.

Det kongelige slott er bolig og arbeidsplass for Kongefamilien. Gjennom sommeren blir det åpent for alle å komme på besøk. Det blir visninger hvert tjuende minutt. Fire av omvisningene går på engelsk hver dag.

«Slottet i bruk» er temaet for årets omvisninger. Folk får vite hvordan de forskjellige rommene i Slottet blir brukt.

I noen av rommene på Slottet er det fotoforbud. Ett av rommene folk både får se og fotografere er Fugleværelset.

Slottet

Det er ett av Slottets mest kjente rom. Det blir tatt mange bilder der. Til sammen er det malt 43 fugler på veggen. Mange av de forskjellige norske fugleartene er malt. I taket er det en havørn.

Den store festsal eller Ballsalen er rommet som har kostet mest penger. Rommet er 160 kvadratmeter stort. Det er Slottets største rom. Rommet blir brukt til gallamiddager, lunsj-arrangementer og til medaljemottakelser.

Slottet

I år ble det markert at prinsesse Ingrid Alexandra fylte 18 år. Gjestene spiste gallamiddag i dette rommet. Bordet er dekket sånn som det var under feiringen.

Slottet

I tillegg til omvisning på Slottet kan folk besøke Dronning Sonja KunstStall. Der kan folk se et utvalgt av dronningen sin private kunstsamling. Dronningen eier 1.600 verk. I utstillingen kan folk få se 100 av disse. Kunsten er laget av 50 forskjellige kunstnere.

Kunst Sonja