Norge

Mange møtte opp på støtte-markeringen

Politiet avlyste støtte-markeringen. Likevel møtte mange opp på Rådhusplassen.

Mandag skulle det være en markering i Oslo etter skytingen natt til lørdag. Politiet sa tidligere på dagen at de ikke anbefalte folk å møte opp. Det er fordi de ikke kunne garantere folk at det var trygt.

Mange valgte å trosse politiets råd. Mange møtte opp på Rådhusplassen likevel. Mange møtte opp med Pride-flagg. Folk sang slagord.

– Kampen fortsetter, ropte folkemengden.

Folk ble spurt om de ville komme opp og si noen ord. Ingenting var planlagt. Mange valgte å gå opp og si noe uansett.

Én av dem var Kirsti Karina Dahl Sæternes. Klar Tale snakket med henne på lørdag. Mandag fremførte hun et dikt foran folkemengden.

Pride-markering

– Det er akkurat 53 år siden Stonewall. Hvis Pride hadde vært trygt, hadde det ikke vært nødvendig, sier Sæternes til Klar Tale.

Sebastian Martinez har også møtt opp på Rådhusplassen. Han er fra Malmö. Han er med i det skeive miljøet, men har ikke besøkt miljøet i Oslo før.

– Jeg synes det er viktig å støtte miljøet mitt i Oslo. Jeg er stolt av Oslo, sier Martinez.

Pride-markering

En 11 år gammel jente talte også foran folkemengden. Hun fortalte om sin legning. At hun bare ble forelsket i jenter. Hun sa at hun hadde vært redd for å fortelle noen. Men at hun ikke var redd lenger når hun møtte det skeive miljøet. Folk klappet, ropte og heiste Pride-flaggene.

Pride-markering

– Det som skjedde i helgen tok oss tilbake noen steg, sier Sæternes.

Hun er glad for at mange valgte å møte opp på en dag som er viktig for mange.





Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå