Norge

Familien vil vite hvor Arfan Bhatti er

Arfan Bhatti har vært etterlyst av norsk politi i noen uker. Nå sier familien til NRK at han har vært borte siden sist mandag.

Bhatti skal ha blitt tatt av pakistansk politi etter at han ble etterlyst av norsk politi. Men nå skal han være savnet. Det sier en onkel og en fetter til en lokal journalist som jobber for kanalen NRK.

– Han har vært borte uten noen spor siden 26. september. Han dro med barna den morgenen for å levere dem på skolen. Vi har ingen informasjon om hvor han er, sier Mohammed Azam Malik. Han er ifølge NRK onkelen til Bhatti. En lokal politiker sier også at Malik er onkelen til Bhatti.

Og Malik sier at familien har sendt en etterlysning til lokalt politi. En lydmelding på meldings-tjenesten WhatsApp skal være det siste livstegnet fra Bhatti. Der ber han en i slekta om å hente barna, og sagt at han drar til byen Lahore.

Avisa Aftenposten har meldt om at Bhatti ble tatt av pakistansk politi sist uke. Personer har sagt til avisa at Bhatti ble tatt på kvelden 26. september. Men det er aldri blitt bekreftet.

Norsk politi jobber med å få svar på om Bhatti er pågrepet eller ei. Det gjør de sammen med myndighetene i Pakistan og med den norske ambassaden i landet. Det sier Ingvild Myrold til NRK tirsdag. Hun er politiadvokat i Oslo politidistrikt.

Bhatti er siktet for å bidratt til masseskytingen i Oslo i sommer. Det samme er to andre personer. To personer ble drept. Zaniar Matapour er siktet for selve skytingen.

Bhatti nekter for å ha noe med skytingen å gjøre, ifølge hans forsvarer Svein Holden. Holden sier til NRK at han tirsdag ikke har noen ny informasjon om saken.

Siste utgave

På forsiden nå