Norge

Mann i 50-årene tiltalt for drapet på Birgitte Tengs

En 52 år gammel mann er tiltalt for drapet på Birgitte Tengs. Mannen ble siktet i fjor høst.

Det er Rogaland statsadvokat-embeter som har tiltalt mannen. De mener den 52 år gamle mannen drepte Birgitte Tengs. Og de mener at de kan bevise det slik at det er uten rimelig tvil. Mannen nekter for drapet.

Politiet har jobbet med saken de seks siste årene. Den tiltalte mannen blir koblet til drapet med arvematerialet DNA. Politiet bruker dette som bevis, etter at nye analyser av gamle prøver har gitt dem svar.

Mannen ble avhørt som vitne i den første Tengs-etterforskningen. Han er også blitt nevnt som mulig moduskandidat.

– Min klient nekter straffskyld, sa Stian Kristensen til nyhetsbyrået NTB før helgen. Han er advokat for den tiltalte. Mannen ble siktet for drapet høsten 2021. Han har vært i fengsel siden da.

Birgitte Tengs ble drept for 27 år siden. Da var hun 17 år gammel. Hun ble funnet drept langs en vei. Den var i nærheten av hjemmet sitt på Karmøy på Vestlandet. Det var en mai-morgen i 1995.

Fetteren til Tengs ble først dømt for drapet. Han ble senere frikjent i saken. Saken har siden det hatt status som uoppklart.

Det var fra før klart at rettssaken skal starte 31. oktober. Det skal skje i Haugaland og Sunnhordland tingrett. Domstolen er klar for å bruke 14 uker på saken.

Klar Tale følger saken!

Siste utgave

På forsiden nå