Norge

Slik skal de sikre at Norge har nok strøm

Fredag skal regjeringen si hvordan de skal hindre at Norge får for lite strøm neste vinter. Du kan se det her fra 8.15.

Siden mai 2022 har det vært uro for at Norge kunne få for lite strøm denne vinteren.

– Neste vinter så er det jo klart at vi må ha full kontroll, sier Terje Aasland. Han er olje- og energiminister. Aasland har kalt inn til pressekonferanse fredag klokka 8.15. Du kan se den lenger ned i saken.

Statsminister Jonas Gahr Støre skal også være med på pressekonferansen. Det samme skal Kjetil Lund, som er sjef for Norges vassdrags- og energidirektorat.

Regjeringen har jobbet med å lage regler som skal sikre Norge nok strøm. Stopp i salg av strøm til andre land er en mulig løsning. Det kan skje om Norge har lite vann i magasinene. Magasiner er et lager for vann som blir brukt til å lage vannkraft.Siste utgave

På forsiden nå