Norge

Jan Helge Andersen sier at Viggo Kristiansen var med

Jan Helge Andersen er tiltalt for drap på ei ung jente. Han nekter straffskyld.

To jenter ble funnet voldtatt og drept i år 2000. Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen ble bare 8 og 10 år gamle. Saken er kjent som Baneheia-saken.

Saken har vært i retten før. Da ble både Andersen og Viggo Kristiansen dømt. Men Andersen ble ikke dømt for å ha drept Lena. Nå er han tiltalt for dette drapet. Mens Kristiansen ble frikjent for drapene og overgrepene i 2022.

Rettssaken mot Andersen startet tirsdag. I dag (torsdag) forklarte han seg.

– Jeg var ikke alene, sa Andersen. Det skriver avisa VG.

Han sier han var sammen med kameraten Viggo Kristiansen da drapene skjedde. De to var på utkikk etter en teltplass i Baneheia i Kristiansand. De var ofte på tur sammen i området.

De to kameratene ble dømt for voldtekt og drap i 2002. Kristiansen fikk 21 års forvaring, Andersen fikk 19 års fengsel.

Andersen ble dømt for voldtekt av og drap på Stine Sofie Sørstrønen. Og for medvirkning til voldtekt på Paulsen. Han pekte på Kristiansen som hovedmannen.

Kristiansen har hele tiden hevdet at han er uskyldig.

Andersen nektet straffskyld for drapet på Lena i retten tirsdag. Han har tidligere sagt seg skyldig i drapet på Stine Sofie.

Andreas Schei er statsadvokat. Han stiller Andersen spørsmål i retten torsdag. Han spør om hva som skjedde da de møtte jentene for 24 år siden.

Andersen sier at Kristiansen spurte om jentene vil se noen kattunger. Han tok så fram en kniv og ba jentene om å kle av seg. Etter det skjedde voldtektene og drapene.

Retten er spent på om Andersen vil komme med ny informasjon i saken. Det er også knyttet spenning til om forklaringen hans kan gi de etterlatte svar.

Men forklaringen hans vil trolig være den samme som før. Han har hele tiden sagt at Kristiansen var hovedmann. Og at han tok initiativ til voldtektene og drapene på jentene.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå