Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Brukte telefonen for 84.000 kroner

Venstres leder Trine Skei Grande brukte telefonen sin for over 40.000 kroner på bare én måned.

Trine Skei Grande bruker telefonen mye. Det viser tall som er vist fram av regnskaps-avdelingen til Stortinget, skriver avisa Dagbladet.

Skei Grande er leder for partiet Venstre. I 2010 ringte hun for omtrent 84.000 kroner. Ingen andre på Stortinget hadde så høy regning det året. Det er heller ingen andre stortings-representant som har hatt så stor regning de siste tre årene.

Bare på én måned det året hadde hun en regning på over 40.000 kroner. Dagbladet har funnet ut at hun bruker mobilen både til å ringe og til å surfe på internett. Den måneden hun brukte mest, var hun utenfor Europa.

LER MER HER: Bestemte seg på mobilen

Skei Grande sier regningen er stor fordi hun har vært mye i utlandet. Hun er medlem av en komité på Stortingets som behandler utenriks-politikk. Dessuten er det bare to fra venstre på Stortinget. Derfor blir det mye arbeid på hver enkelt, sier Skei Grande.

– Jeg legger aldri mobilen fra meg, sier Venstre-lederen til Dagbladet.

Hun forteller at hun alltid prøver å svare når journalister eller andre ringer. 

– Det er klart det ville være billigere om jeg ikke gjorde det, sier hun.

Hun sier også til at hun bruker nettsamfunn som Twitter og Facebook mye.

LES MER HER: Slik unngår du kjempe-regninger

Dagbladet har funnet ut at flere politikere har høye telefonregninger. Bård Vegar Solhjell fra Sosialistisk Venstreparti (SV) brukte telefonen nest mest. Han hadde en regning på omtrent 76.000 kroner. Per Olaf Lundteigen fra Senterpartiet (Sp) brukte 66.000 kroner. Trygve Slagsvold Vedum fra Sp brukte nesten 65.000 kroner.

Solhjell ble nylig miljøvernminister. Slagsvold Vedum ble nylig landbruksminister, skriver nyhetsbyrået NTB.

I 2011 brukte politikerne på Stortinget totalt 3,4 millioner på telefon. Det var 21 prosent mindre enn i 2010. Det var etter at de byttet telefonselskap fra Telenor til Netcom. Trine Skei Grande hadde en telefonregning på omtrent 38.000 kroner i fjor.