Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Familien er i dyp sorg

Familien til Maren Ueland er i dyp sorg, sier familiens advokat. Hun ble drept i Marokko.

Ragnar Falck Paulsen er bistands-advokat for familien til Maren Ueland. Den 28 år gamle kvinnen ble drept i Marokko. Nå sørger familier, sier Paulsen.

– De er selvfølgelig i dyp sorg. Min rolle er å ta vare på Maren Uelands mor og familien, sier Paulsen til nyhetsbyrået NTB.

Han forteller at han fikk en telefon av rådmann Trygve Apeland i Time kommune. Han ringte tirsdag ettermiddag. Rådmannen fortalte at Uelands mor ønsket ham som bistands-advokat i saken.

– Jeg har snakket med mor til den døde. Hun har bedt meg forsøke å forholde meg til mediene, politiet og påtalemyndigheten. Slik at hun slipper å måtte gjøre det selv. Jeg kjenner henne fra tidligere. Hun er takknemlig for at jeg kan påta meg dette oppdraget, sier Paulsen.

– Selv forsøker hun å ta seg av de andre barna og resten av familien. Min rolle i denne saken blir å forsøke å skjerme henne og familien. Jeg har lovet henne å forsøke å få informasjon om saken. Både fra mediene og politiet. Og gi henne informasjonen, sier bistandsadvokaten.

Tirsdag pågrep politiet i Marokko tre menn. Alle er fra Marokko. De er mistenkt for å ha drept norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen.

Alle de tre mennene ble pågrepet i byen Marrakech. Den ligger rundt sju mil unna stedet der de to ble funnet. De ble drept i Atlasfjellene. Alle de tre mennene kommer fra Marrakech, ifølge marokkanske medier.

De to kvinnene ble funnet drept nær landsbyen Imlil. De var ryggsekk-turister i området. 

Turister fant de to kvinnene drept i teltet sitt. Det melder marokkanske medier. Ingen av tingene deres skal ha blitt stjålet fra teltet, skriver nettavisen Morocco World News

En kilde forteller at en lokal guide møtte turistene. De gråt og fortalte hva de hadde sett. Så tok guiden kontakt med lokalt politi.

De to har skader i halsen etter kutt med noe skarpt. Kvinnene skal ha blitt stukket med kniv i halsen, sier lokale kilder.