Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Forlenger flystans fra Storbritannia

Alle fly som kommer direkte fra Storbritannia til Norge stanses fram til 2. juledag. Flystansen kan gjelde til over nyttår, sier myndighetene.

Britene har oppdaget en ny variant av korona-viruset. Denne typen skal være mye mer smittsom. Mandag stanset Norge alle fly som kom rett fra Storbritannia. Det var for å hindre det muterte viruset i å spre seg.  

Nå er det bestemt at flystansen for britene forlenges. Det skriver regjeringen i en pressemelding onsdag formiddag. Flystansen skulle i utgangspunktet gjelde i to døgn.

– Vi ønsker mer tid til å skaffe kunnskap om virus-varianten. Vi må også forhindre spredning i Norge. Dersom denne varianten av viruset ikke finnes i landet, er det viktig for folks helse at vi stenger det ute. Det sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Den muterte varianten har spredt seg i London og Sørøst-England den siste tiden. Varianten er trolig opptil 70 prosent mer smittsom.

Det var sist helg at mange land midlertidig stanset fly fra Storbritannia

Helsedirektoratet skal vurdere om stansen bør videreføres fram til 2. januar.

– Norge er blant landene med de aller strengeste reglene for innreise i Europa. Vi jobber nå med å få på plass et system for elektronisk registrering av alle reisende. Det vil komme i tillegg til krav om negativ test og ti dagers karantene, sier Høie.

Det er satt opp flere flyginger fra Storbritannia til Norge onsdag. Men disse vil kun frakte last og ikke personer, skriver NTB.