Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Har spurt Kjell Ingolf Ropstad om å bli KrF-leder

Kristelig Folkeparti skal velge ny leder. Kjell Ingolf Ropstad er bedt om å stille til valg.

Lederen i Kristelig Folkeparti sluttet. Knut Arild Hareide sa nei til å lede KrF videre etter uenighet i partiet.

Nå jobber en valgkomité med å finne ny leder. Den nye ledelsen i partiet skal velges på landsmøtet 26. april til 28. april. Det er i Stavanger i Rogaland.

– Jeg har gitt beskjed til valgkomiteen at jeg er villig til å påta meg den oppgaven, sier Kjell Ingolf Ropstad til NTB.

Det har vært ventet at Ropstad vil bli ny KrF-leder.

Ropstad er i dag nestleder i partiet. Han var på motsatt side i uenigheten med Knut Arild Hareide. Hareide ville at KrF skulle samarbeide med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Ropstad vil fortsette å samarbeide med høyre side i politikken.

Ropstad sin side vant avstemningen i partiet. KrF gikk inn i regjeringen i januar. De styrer med Fremskrittspartiet, Venstre og Høyre.

KrF har slitt på meningsmålingene etter at de ble med i regjeringen. Partiet har ligget under sperregrensen siden oktober i fjor. Sperregrensen på 4 prosent avgjør om et parti får ekstra mandater til Stortinget ved et valg.

– Ingen KrF-leder i moderne tid har vel hatt en så tøff lederjobb som det Ropstad nå tar på seg, mener Vebjørn Selbekk. Han er redaktør for den kristne avisa Dagen.

Olaug Bollestad har fungert som leder siden Hareide sluttet. Hun ønsker å fortsette som nestleder i partiet.