Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hit kan du reise fra mandag

Fra mandag kan du reise til Danmark, Island, Finland og Gotland i Sverige. Smitten med korona-viruset avgjør hvilke områder i landene som er åpne.

Regjeringen kom fredag med nye reiseråd. Fra mandag 15. juni kan folk reise fritt til de andre nordiske landene. Men bare til områder med lite smitte.

– Vi åpner nå fra 15. juni også for andre nordiske land, men bare områder med akseptabelt smittepress. Det sa statsminister Erna Solberg på en presse-konferanse fredag.

For tiden er det bare Gotland i Sverige som har lite nok smitte. Det betyr at folk ikke kan reise til andre regioner i Sverige uten å måtte i karantene etterpå.

– I Sverige er smitte-situasjonen dessverre slik at vi kun kan åpne for fritids-reiser til Gotland slik det ser ut nå, sa Solberg.

Sverige har ikke stengt samfunnet på samme måte som resten av landene. De har fortsatt mer smitte enn de andre landene i Norden

Folkehelse-instituttet (FHI) har laget et kart over hvilke områder vi kan reise til. De grønne områdene viser hvor du kan reise. Det meste av Sverige er rødt. Dit kan du fortsatt ikke reise fritt.

Kartet vil oppdateres hver 14. dag. Da vurderer myndighetene om de vil åpne flere områder. Det kan også skje at de stenger noen områder igjen. Det kommer an på hvordan situasjonen med smitte er, sa Solberg.

For to uker siden åpnet regjeringen for reiser til Danmark fra 15. juni. Nå kan folk altså i tillegg reise til Island, Finland og Gotland i Sverige.

BILDER

Bildet viser statsminister Erna Solberg. Regjeringen åpner for at folk kan reise fritt til de andre nordiske landene. Men bare til områder med lite smitte med korona-viruset.

ÅPNER: Regjeringen åpner for at folk kan reise fritt til de andre nordiske landene. Men bare til områder med lite smitte med korona-viruset. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vis bildetekst