Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Høiness i krangel om arv

Advokat Mona Høiness arvet cirka 100 millioner av en klient. Familien vil at testamentet blir gjort ugyldig.

Det er åtte nevøer og nieser etter ekteparet Per og Synnøve Urdahl som vil ha testamentet gjort ugyldig. Testamentet gir Mona Høiness cirka 100 millioner kroner. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Urdahls slektninger mener at Synnøve Urdahl var senil da hun skrev testamentet. Testamentet gjorde at Høiness ble den eneste som fikk arv.

Mona Høiness har flere ganger snakket om at hun har et nært forhold til familien Urdahl. Hun skal ha hjulpet Synnøve Urdahl med mye. Høiness har sagt at hun var som en datter for Urdahl.

– Jeg har følt meg som en i familien i alle år. I over 20 år feiret jeg jul sammen med ekteparet Urdahl, sa Høiness til NTB.

Allerede i 1984 hadde hun sin første praksis som advokat-fullmektig hos Per Urdahl.

Høiness fikk i 2007 tillatelse til å ta seg av økonomien til Synnøve. Dagen etter ble testamentet skrevet.

To år senere ble hun hjelpeverge for Synnøve Urdahl. Denne ordningen ble avsluttet i april 2010. Det var litt over ett år før hun døde.

Fred Gade er advokat for slektningene etter Urdahl. Han sier at ekteparet hadde en felles avtale fra 1968. I den avtalen sto det at den av de to som levde lengst skulle overta alle verdier. Det var med unntak av 50. 000 kroner som skulle gå til Urdahls mor i Troms og noen antikviteter til et museum i Sogn.

Høiness har allerede flyttet inn i Urdahls flotte villa i Eckersbergs gate. Den ligger i et av de fineste områdene på vestkanten i Oslo.