Norge

Hvorfor bør vi ikke spise for mye rødt kjøtt?

Rødt kjøtt har blitt et hett tema etter at de nye kostrådene kom.

Bildet viser ferskt kjøtt i hyllene på en matbutikk.
KOSTRÅD: Du bør ikke spise mer enn 350 gram rødt kjøtt i uka, ifølge kostrådene.
Publisert Sist oppdatert

Skinke på brødskiva, kjøttdeig til tacoen eller en pølse på farta. Dette er matvarer du må begrense, hvis du vil følge kostrådene.

Helsedirektoratet har lagt fram sine kostråd. Rådene ber deg om å oftere velge fisk og sjømat, bønner og linser enn rødt kjøtt. Du bør også spise minst mulig bearbeidet kjøtt, står det i rådene.

Hva er rødt kjøtt, og hvorfor bør vi ikke spise for mye av det?

For å lese saken må du være abonnent

Get instant access to all content

3 måneder

215,-

KJØP

6 måneder

395,-

KJØP

12 måneder

738,-

KJØP