Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ikke sikkert Hagen vil snakke med politiet

Politiet hadde planlagt lange avhør av draps-siktede Tom Hagen. Men nå er det ikke sikkert at Hagen vil la seg avhøre, sier forsvareren.

Politiet hadde tenkt å ha lange avhør av Tom Hagen. Han er siktet for drap på kona Anne-Elisabeth Hagen. Nå er det ikke lenger sikkert at Hagen vil la seg avhøre. Det sier hans forsvarer.

– Vi må vurdere om han skal gå i avhør. Det er når retten sier at det ikke engang er skjellig grunn til mistanke. Hagen har et ønske om å bidra til å løse saken. Men med det utgangspunktet politiet har nå, så er det ikke gitt at han skal i avhør. Politiet har foreløpig ikke bedt om nye avhør, sier Svein Holden til avisa VG. Han er Hagens forsvarer.

Politiet rakk bare å gjennomføre to korte avhør av Hagen. Så ble han løslatt fra varetekt fredag forrige uke.

Eidsivating lagmannsrett var uenig med politiet. De mente at det ikke er god nok grunn til å mistenke Hagen for drapet på sin kone. Dermed ble han sluppet fri. Det skjedde omtrent to og en halv uke før perioden med fengsling var over.

Politiet hadde planlagt nøye hvordan de skulle avhøre Hagen. Det skulle skje utover i perioden med fengsling. Det skriver VG. Først skulle Hagen få forklare seg fritt. Så skulle politiet legge fram bevis som han skulle få kommentere.

Fredag ble Hagen altså løslatt fra varetekt. Han har ikke vært i nye avhør siden. Han er fortsatt siktet for drap, sier politiet.

Hagen er siktet for å ha drept eller hjulpet til med å drepe sin kone. Hun er fortsatt ikke funnet. Hun forsvant fra ekteparets bolig 31. oktober 2018. Tom Hagen nekter straffskyld i saken.

Politiet ønsket å pågripe Hagen på nytt. Det var da han ble løslatt. Men statsadvokaten sa nei.

– Dette tyder på at etterforskningen har sporet av fullstendig. Klientene mine er bekymret for hvordan det har påvirket etterforskningen. Og søkene etter Anne-Elisabeth, sier Ståle Kihle til avisa Dagbladet. Han er bistandsadvokat for ekteparet Hagens tre voksne barn. De mener at faren er uskyldig i saken.

Hagen har sagt at han ønsker å flytte tilbake til huset sitt. Det er i Sloraveien 4 på Lørenskog i Viken. Men politiet har nektet dette. De sier at et drap har skjedd i huset.

– Hvis de hadde spurt Tom om å få rive opp gulv og vegger for å finne Lisbeth. Da ville han sagt ja til det. Har de spurt ham? Både han og mine klienter har bare ønsket å finne henne. I 18 måneder har politiet hatt full tilgang med egen nøkkel til Sloraveien. Det samme gjelder andre eiendommer, sier Kihle.