Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Informasjon om 40.000 personer kan være på avveie

Det har vært mulig å få tak i personlig informasjon om 40.000 lærere, elever og ansatte. Et system på nettet har vært åpent.

Det har vært feil ved sikkerheten hos selskapet Conexus. Personlige data kan være på avveie. Det kan for eksempel gjelde karakterer. Eller navn, fødselsdato og kontakt-opplysninger.

– Det er ekstremt synd. Jeg kjenner jeg blir litt stressa av det, sier Johanne Dalsbø til kanalen NRK. Hun går på Stange videregående skole i Innlandet.

Informasjonen gjelder 19.000 elever og lærere. I tillegg til folk som jobber i administrasjonen ved Trøndelag fylkeskommune. Det gjelder også folk i fylkeskommunene i Agder og Innlandet. Til sammen 40.000 personer kan være berørt. Det skriver Adresseavisen.

Conexus har et program. De gjorde feil da de endret programmet 23. mars. Fram til 5. mai var det mulig å hente ut informasjon om personer fra systemet. Det sie fylkesrådmann Odd Inge Mjøen i Trøndelag fylkeskommune.

Selskapet Conexus sier det jobber for å finne ut hvordan feilen skjedde. De fikk beskjed om feilen fra noen som ikke hadde noe med dem å gjøre. Personen viste fram informasjon om en person i systemet. Datatilsynet er varslet om saken.