Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Klapper for de som jobber ekstra

Tirsdag kveld klokka 18 kan du bli med å klappe fra balkongen din. Du kan være med å klappe for de som jobber ekstra hardt nå.

På Facebook er det laget et arrangement som heter "Heile Noreg klappar!" Det er Helge Flø Kvamsås og Per Anders Torvik Langerød som har startet arrangementet. De vil at alle skal gå ut på balkongen å klappe klokka 18 tirsdag kveld. Det er for å vise at vi setter pris på alle som jobber ekstra i korona-krisen.

Vi klapper for helsepersonell, trailersjåfører, folka i butikken, renholds-arbeidere, politi, journalister, folk i kommune og stat og alle andre som står på. Det skriver de i arrangements-informasjonen på Facebook.

De ønsker at vi skal være et lyspunkt for hverandre. Det kan vi vise ved å gå sammen tirsdag klokka 18. Ved å heie, klappe, rope og tromme for alle som jobber ekstra hardt nå. De ber om at vi også sier fra til naboen. På den måten er vi ikke alene om å klappe på balkongen.

De ønsker også at du filmer at du klapper. Filmen kan du dele med emne-knaggen #helenorgeklapper

Om noen ønsker å synge opera eller noe annet er det også helt fint.

På søndag ble det også klappet fra balkonger rundt om i landet. Jannike Arnesen er sykepleier på Lindrende enhet ved Sørlandet sykehus. Hun skrev til avisa VG at hun ble rørt av å bli heiet på.

Arnesen sier at det føles spesielt å jobbe som sykepleier nå. Ingen vet hva som venter på jobb. De vet at det blir tøft.

Hun sier at applausen og heiarop i sosiale medier varmer. Den gjør at hun blir ekstra stolt over jobben sin. Hun mener at det er mange som fortjener en applaus. Ikke bare de som jobber i helsevesenet.

Tirsdag kveld kan du klappe for alle du mener fortjener en applaus for innsatsen mot korona-viruset. Du klapper og heier fra din egen balkong.


Viktig: Husk på råda frå helsestyresmaktene om å halde minst 1 meter avstand