Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kortere tid i karantene for reisende

Ti døgn kan bli til sju. Men da må den reisende vise til to negative tester.

Regjeringen forkorter tiden reisende må være i karantene. Fram til nå har folk sittet i karantene i ti døgn. Det gjelder de som kommer fra utlandet. Nå kan de slippe unna med sju døgn. Men da må de vise til to negative tester på covid-19.

Den første testen skal tas innen tre dager etter innreise. Den andre tidligst sju døgn etter innreise. Det skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding mandag.

Ordningen gjelder fra og med 29. desember klokken 8.

Har du nettopp kommet til Norge? Og har testet deg for korona? Da kan også du bruke ordningen. Men du må teste deg én gang til.

Det er frivillig å teste seg. Og det er ikke alltid mulig å få testet seg med én gang. Uten tester må den reisende sitte i karantene i ti døgn.

Regjeringen vil ha bedre oversikt. De kan nå få vite mer om smitte blant reisende. Det er noe av årsaken til at de endrer reglene.

Ny ordning gjelder ikke for reisende fra Storbritannia. Eller de som har vært i Storbritannia i løpet av de siste 14 dagene. De er nødt til å teste seg. Og være i karantene i ti døgn. Årsaken er en ny variant av korona. Denne skal smitte lettere.

– Det er viktig å utsette spredningen så lenge som mulig, sier Bent Høie. Han er helseminister og fra partiet Høyre.

Det endrede viruset er allerede i Norge.