Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mange tullete nyheter

1. april er dagen folk skal lure hverandre. Det er en tradisjon. Flere aviser lager saker som ikke er ekte. Her er noen av dem.

Kristelig folkeparti (KrF) klarte trolig å lure mange i dag, onsdag.

De var leie av at medier i Norge tullet med folk på 1. april. De mente at avisene burde slutte med dette, ifølge nyhetsbyrået NTB.

– Aprilspøkene er klare brudd på pressens egne regler for etikk, sa KrF i Hordaland. De mente at aviser som drev med lureri skulle miste statlige penger.

Å lure hverandre på 1. april er vanlig tradisjon over hele Europa og i Nord-Amerika. Det er ikke helt klart hvordan denne tradisjonen ble til. Mange mener den kommer fra Kristus sin tid.

Avisa Vårt Land prøvde å lure folk 1. april. De skrev at alterøl skal trekke folk til nattverd. Det skal være et prøveprosjekt på Sørlandet.

I Buskerud skal brannvesenet bruke droner til å feie pipene på hus. Det er billigere og tryggere. Det hevder kanalen NRK sitt kontor i Buskerud.

Skal du ha norsk pass, må du vise at du har kunnskap om Norge. Alle skal testes. Det skriver avisa Østlendingen. Også dette var en spøk.

Dyreparken i Kristiansand ville også tulle. Den populære piraten Kaptein Sabeltann må begynne å bruke redningsvest når han skal ut å seile. Nylig bestemte regjeringen at folk må bruke redningsvest når de er ute i båt.

– Så lenge Sabeltann seiler i våre farvann, har vi dessverre ikke noe valg, sa administrerende direktør Per Arnstein Aamot i Dyreparken.