Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mann pågrepet for video

Politiet har pågrepet en 21 år gammel mann. Han innrømmer å ha lagt ut den islamistiske videoen med trusler mot kongehuset.

I videoen vises det bilder av den norske statsministeren, utenriksministeren og kongehuset. I teksten på videoen står det «Åh Allah ødelegg dem og la det være smertefullt».

Videoen ble lagt på nettstedet YouTube denne uka. Nå har Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) og politifolk pågrepet en 21 år gammel mann. Han ble tatt i huset sitt i Skien i Telemark sent onsdag kveld. Mannen er norsk statsborger, men kommer fra et land i Mellom-Amerika.

LES MER HER: – Vet hvem som laget trusselvideo

Mannen satt i avhør torsdag. Han er foreløpig siktet for trusler og oppfordring til terror. Det skriver nettavisa VG Nett.

– Han innrømmer at det er han som har lagt ut videoe. Men han mener det som er i videoen, ikke kan straffes. Oslo-politiet kom til det samme tidligere denne uken, sier advokat John Christian Elden. Han er forsvarer for 21-åringen.

Videoen er fjernet fra YouTube. Den skal ha vært knyttet opp til en demonstrasjon i Oslo fredag. Fra klokka 14 vil muslimer protestere mot krigen i Afghanistan foran Stortinget. Men mange muslimske organisasjoner sier at folk ikke bør delta siden den kobles til trusler. 

– Vi tar sterkt avstand fra videoen som oppfordrer til vold og har direkte trusler, sier imam Senaid Kobilica til nyhetsbyrået NTB. Han leder Islamsk Råd. Torsdag møtte han inkluderings-minister Audun Lysbakken. Også han ber folk om ikke å delta.

LES MER HER: Etterforsker video med trusler