Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Opera på Dovrebanen

Per Morten Haukeland er sangglad konduktør i NSB. Operaturen starter på toget fra Oslo til Trondheim klokka 16.02 fredag ettermiddag.

Konduktør Per Morten Haukeland i NSB er glad i å synge. På Dovrebanen stiller han og operakoret opp for å underholde de reisende. Operaturen går fra Oslo S mot Trondheim klokka 16.02 fredag ettermiddag. Koret går av toget i Lillehammer. De tar turen tilbake til Oslo med tog fra Lillehammer klokka 20.58.

– På disse togene vil gjestene våre oppleve smakebiter fra korets oppsetninger. Og vi synes det er veldig stas at en av våre egne ønsker å gjøre det lille ekstra for kunden på denne måten. Det sier Terje Fossum på nettsidene til NSB. Fossum er salgs- og markedsansvarlig på Dovrebanen.

Konduktør Per Morten Haukeland jobber i togene på Dovrebanen og Bergensbanen.

Han har jobbet lenge i NSB.

– I fritida er han en flott tenor. Han er med i Ringerike Operakor fra Hønefoss. Da han fikk utfordringen om å synge på toget, var svaret selvsagt ja, sier Fossum.

I det siste har NSB hatt forskjellig underholdning på toget. De har hatt klovner og forskjellige konserter.

– Men det er første gangen konduktøren synger opera på toget. Det gleder vi oss veldig til, sier kommunikasjonsrådgiver Liv Eggebø i NSB til Klar Tale.

Ringerike operakor er et fem år gammelt kor. De har hatt to store operaforestillinger i 2010 og 2012.

– Vi jobber nå med en ny og stor forestilling høsten 2015 i Hønefoss. I tillegg til operaforestillinger, har vi i tre år hatt Låveopera på Gjesvold gård i Hole. Der har vi vært med operasolister i et ekte gårdsmiljø på låven, sier konduktør Per Morten Haukeland til NSB.

Operakoret har også at julekonserter og konserter på puber i Hønefoss.

LES OGSÅ: – Glad i tog og bøker

LES OGSÅ: Krim-komedie på toget