Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Pass opp for glatte veier

Enten du går, sykler eller kjører. De kalde nettene gjør veiene glatte.

Øst- og Sørlandet har kunnet kose seg med klart høstvær med sol. Men nettene er kalde. Og det kan gi glatte veier på morgenen. Statens vegvesen ber de som kjører bil om å tenke på å skifte til vinterdekk. Slik vil de unngå kaos når snøen kommer.

I helgen vil temperaturen på Øst- og Sørlandet komme opp mot 10 grader på dagtid. Det er ventet mindre tåke enn hittil denne uka. Det blir fortsatt fint vær i starten av neste uke på Øst- og Sørlandet. Men det blir trolig litt kaldere.

– De varme dagene gir stor fare for nattefrost, sier langtids-meteorolog Marit Helene Jensen ved Meteorologisk institutt til nyhetsbyrået NTB.

På Vestlandet vil det være fint vær gjennom helgen til og med mandag. Noe mer skyet blir det tirsdag. Det kommer mye regn og vind fra tirsdag kveld og utover.

– Tåke og kuldegrader om nettene kan føre til glatte veier. Spesielt tidlig på morgenen, forklarer Jensen.

Har du piggdek på bilen, kan du ikke skifte før 31. oktober. Men folk som bruker piggfrie dekk kan skifte til vinterdekk nå.

I Midt-Norge, Møre og Romsdal og Trøndelag vil det være oppholdsvær til og med mandag. Men det kan komme litt regn.

I Nordland og Troms vil det regne i perioder hele neste uke. Det gjelder også Finnmark. Det kan komme litt sol i Nordland søndag. I våre tre nordligste fylker er det mulig å bruke piggdekk mellom 15. oktober og fram til 1. mai hvis det trengs.