Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Raumabanen åpnes

Politiet har bestemt at godstrafikk kan få kjøre forbi fjellet Mannen. De evakuerte får ikke flytte hjem.

Mandag morgen var det et møte i Rauma kommune. De diskuterte fjellet Mannen. Etter møtet ble det bestemt at godstrafikk kan få kjøre på den rasutsatte delen av Raumabanen.

For to uker siden trodde geologene fjellet kunne rase i løpet av noen timer. Fjellet beveger seg mindre nå. Det skriver nyhetsbyåret NTB.

LES OGSÅ: Må kanskje vente lenge

Politiet har bestemt at Sivilforsvaret ikke trenger å stå vakt ved foten av Mannen.

Kommunen var i møte med geologer, politi og folk fra Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Jernbaneverket. Det sier NRK.

– Vi skal gå gjennom situasjonen. Det er flere ting vi må avklare, spesielt togtrafikken. Det er viktig for oss å få i gang togene igjen. Men det kan ikke gå utover sikkerheten. Det sa Lars Olav Hustad før møtet. Han er ordfører i Rauma kommune.

De evakuerte får ikke flytte tilbake til husene sine. De får lov til å gå korte turer å hente ting i huset sitt. Da må de registreres hos politiet. Ordføreren sier at de aller fleste evakuerte leier hus eller leiligheter mens de venter på å få flytte hjem.

Det ble også diskutert om fjellet skulle vannbombes. Det betyr at de skulle sprute vann for å sette i gang raset.

På møtet ble det bestemt at farenivået senkes fra rødt til gult. Fjellet skal fortsatt overvåkes. Fjellet beveger seg fortsatt. Bevegelsen er omtrent 70 centimeter på et år.