Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Regjeringen vil la eldre papirløse bli i Norge

Partiene i regjeringen er enige om en avtale. De vil la eldre asylsøkere som ikke kan sendes hjem, bli.

Regjeringen er enige om en løsning for asylsøkere som ikke kan sendes hjem. Det gjelder eldre mennesker som har vært lenge i Norge. Nyhetsbyrået NTB har fått vite at regjeringen har blitt enige om en avtale for disse menneskene.

Regjeringen bestemte at de skulle forsøke å finne en løsning. Det er for papirløse asylsøkere som har bodd lengre enn 16 år i Norge. Det bestemte partiene da Venstre ble med i regjeringen.

Løsningen skal gjelde én gang. Det er dette Høyre, Fremskrittspartiet (Frp), Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF) ble enige om onsdag kveld.

Frp og KrF har stått mot hverandre i saken. De var spesielt uenige i hva det vil si å være «eldre».

I november begynte mange å snakke om temaet. Årsaken var at politiet har siktet Gunnar Stålsett. Han er tidligere biskop i Oslo. Han ble siktet for å ha latt asylsøker jobbe ulovlig for seg. Hun har ikke lov til å være i Norge. Men hun kan heller ikke sendes ut av landet. Lulu Tekle er fra Eritrea og har jobbet 14 år for Stålsett.

Torsdag skal saken for retten. Politiet vil be om at Stålsett dømmes til 45 dager i fengsel.

Det er trolig omtrent 3.000 papirløse mennesker i Norge. De har fått avslag på søknad om opphold. Men av ulike årsaker kan de ikke sendes til hjemlandet.

Før fikk disse menneskene lov til å jobbe. Men i 2011 mistet de denne muligheten. Den rødgrønne regjeringen gjorde endringen. KrF protesterte kraftig den gangen.