Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skal sjekke lege i Abbasi-saken

Familien Abbasi ble sendt ut av landet i juni. Moren i familien var bevisstløs. Nå skal en lege som sa hun likevel kunne fly, sjekkes.

Fylkesmannen i Oslo og Viken har opprettet en sak om tilsyn. En lege skal sjekkes. Legen hjalp til da familien Abbasi skulle sendes ut av landet i juni.

Erik Solligård er professor i intensivmedisin ved St. Olavs hospital. Han har sendt en klage. Det er årsaken til tilsynet mot legen, Ifølge kanalen NRK.

Abbasi-familien kom til Norge som asylsøkere i 2012. Men de mistet tillatelsen til opphold i 2014. Siden har familien fått avslag på flere nye søknader om oppholds-tillatelse. Asylsaken har vært prøvd for retten i flere runder.

De ble sendt ut av landet i juni. Men moren ble bevisstløs da de skulle sendes ut. Afghanske myndigheter nektet å ta imot de tre søsknene. De ble sendt tilbake til Norge.

Det var to leger som vurderte at moren kunne fly. Selv om hun var bevisstløs. Det melder NRK. Men det er kun den ene som skal sjekkes. Denne legen var ansvarlig for transporten fra Trondheim til Oslo lufthavn, ifølge kanalen. Legen vil ikke si noe til NRK om tilsynet.

Familien har fortsatt ikke lovlig opphold i Norge. Erik Vatne er familiens advokat. Han vil be Utlendingsnemda (UNE) om å endre vedtaket.