Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stordalen skal hjelpe innvandrere

Petter Stordalen vil hjelpe innvandrere og asylsøkere som jobber for ham. De får bistand om de kan bli sendt ut av Norge.

Petter Stordalen eier hotell-kjeden Nordic Choice Hotels. Nå skal de samarbeide med Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS), ifølge kanalen TV 2.

NOAS får 1 million kroner i støtte fra Stordalen. Pengene skal brukes til å hjelpe innvandrere som trenger det. Stordalen ønsker at folk som jobber for ham, skal få bistand. NOAS vil gi hjelp for ham til dem som får problemer med å få asyl i Norge. Eller om de sliter med å få lov til å jobbe og bli i Norge.

– Vi er arbeidsgivere. Derfor har vi et ansvar for alle som jobber for oss. Vi har ikke følt at vi har vært gode nok der. Derfor går vi foran. Vi setter penger til dem som trenger hjelp på det området, sier Torgeir Silseth til Tv 2. Han er administrerende direktør i Nordic Choice Hotels. Han håper de kan være et eksempel for andre.

NOAS skal nå holde kurs. Både ledelsen ved hotellene og hovedkontoret skal være med. Organisasjonen skal snakke om spørsmål om asyl.

Silseth sier at hjelpen selskapet gir, også vil gjøre at de får flere folk til å jobbe for dem.  Også i Sverige har Stordalen satt i gang et slikt prosjekt. Det jobber 16.000 mennesker i Choice-kjeden. Tre av ti kommer fra et annet land enn i Norden. De ansatte kommer fra 170 ulike land.

Silseth sier at de har tillit til dem som behandler sakene til asylsøkere og innvandrere. Det gjelder både i Norge og Sverige. Men han sier at det også at det gjøres feil.

– Da kan vi hjelpe våre folk til å oppdage de feilene. Dermed kan folk få rettighetene sine på en god måte, sier han.