Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tror de har funnet bilen som ble tatt i raset

Politiet tror de har funnet en bil i Jølstravatnet. En mann er fortsatt savnet etter raset i forrige uke.

I forrige uke kom det flere ras i Jølster i Sogn og Fjordane. Det skjedde tirsdag 30. juli. En bil forsvant i ett av rasene. Den ble kjørt av en mann i 50-årene. Han er fortsatt savnet.

Redningsmannskaper og politi har lett etter både bilen og den savnede mannen. De har søkt i Jølstravatnet. Blant annet er det brukt en miniubåt i letingen. Torsdag sa politiet at de tror at de har funnet bilen.

Søket etter den savnede har foregått i en uke. Tidligere er det funnet bildeler i innsjøen.

– I dag ble det avdekket en større gjenstand av metall. Den ligger på rundt 170 meters dyp, 660 meter ut i vannet. Det ble gjort nærmere undersøkelser rundt gjenstanden med sonar. Politiet kan med stor sikkerhet si at det er en bil som er funnet. Det står det i en pressemelding fra Vest politidistrikt.

Det er dårlig sikt i vannet. Derfor kan ikke politiet ta bilder. De får dermed ikke undersøkt om det er noen i bilen. Det er også uklart om bilen ligger i selve raset eller i vannet.

– Vi har ingen garanti for at vi finner den savnede i bilen. Men dette øker sjansene mye, sier lensmann Dag Fiske i Sunnfjord. Han har snakket med avisa Bergens Tidende.

Politiet vil gjøre flere undersøkelser i vannet når det blir bedre sikt. Da vil de vurdere om de skal få opp bilen. Eller om de skal sende ned miniubåt. De jobber også med å finne ut hvordan de kan få opp bilen.

De jobber også med å finne ut når og hvordan gjenstanden kan heves.

Det var et kraftig regnvær som var årsaken til rasene. I Jølster gikk skredene mellom Skei og Vassenden. På veien E 39 i Sogn og Fjordane kom det fire ras på en strekning på 3 kilometer.

Politiet har fått kritikk. De åpnet E39 for tidlig etter rasene. Kort tid etter gjenåpningen kom raset som tok med seg bilen.

Politiet har beklaget at det endte svært tragisk.