Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Varslet ikke om problemer

Helikopteret sendte ingen nødmelding før det styrtet fredag.

Fly eller helikopter i nød sender ofte nødmelding. Men det kom ingen slik nødmelding fra helikopteret som styret fredag. 13 mennesker døde. Ulykken skjedde på Turøy i Hordaland.

 

– Det er ingen informasjon om at det ble sendt ut melding til flygelederne om problemer om bord, sier Duncan Trapp til nettsiden Energy Voice. Han er visepresident i CHC Helicopter, som eide helikopteret.

Trapp er i Stavanger i Rogaland. Der hjelper han etterforskere fra Norge, Storbritannia og Frankrike. De undersøker ulykken med Super Puma-helikopteret.

– Det er fortsatt for tidlig å si noe om årsaken til ulykken, sier han.

 

CHC har 42 helikoptre av typen Super Puma. 14 er registrert i Norge. Det har ikke vært lov å fly denne typen helikopter siden ulykken. Det har Luftsfartstilsynet bestemt.

 

Selskapet Airbus har laget helikopteret. De har sagt at ingen helikoptre av denne typen skal fly inntil videre.

– Vi er alle leie oss av denne tragiske hendelsen. Passasjerer og våre kolleger mistet livet, sa Trapp. Han lovet også at de vil gjøre alt de kan for å finne årsaken til ulykken. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Helikopteret styrtet i bakken etter at hoved-rotoren løsnet og falt av. De 13 som døde jobbet i Nordsjøen eller jobbet for CHC.