Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil ha strengere straffer

Siv Jensen vil doble straffene for voldtekt. – Velkommen etter, sier justisministeren.

Det bør bli strengere straffer for voldtekt. Det mener partileder Siv Jensen i Fremskrittspartiet (Frp). Det sier hun til avisa Dagbladet

– Å doble den laveste straffen for voldtekt, gjør det farligere å gjøre slike overgrep. Det kan hende at voldtektsmenn fortsatt ikke bli skremt. Da vil strengere straffer holde disse idiotene bak lås og slå for en stund, sier Jensen.

Den laveste straffen for et overfall med voldtekt er tre års fengsel. Straffen ble økt i fjor sommer. Da var den laveste straffen to års fengsel. I loven står det at straffen ikke bør være kortere enn fem år i fengsel. Det er hvis overfallet er ekstra ille. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Den siste voldtekten som har blitt anmeldt i Oslo år skal ha skjedd 12. juni. Så langt i 2011 skal 19 kvinner ha blitt overfalt og voldtatt i hovedstaden.

Jensen mener at justisminister Knut Storberget ikke har gjort en god nok jobb for å hindre flere voldtekter. Hun mener at det ikke er gjort nok for å straffe de som voldtar.

– Vi doblet straffene allerede for ett år siden. Det hjelper ikke bare å doble straffene. Vi må også få flere dommer og jobbe mer med å hindre at voldtekter skjer, sier Storberget.