Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil teste barn for korona-virus

20. april åpner barnehagene igjen. Helsemyndighetene vil teste barna for korona-virus før de skal i barnehagen.

Helse-direktoratet planlegger et testsystem. De ønsker å teste barnehage-familier og ansatte i barnehagen før barnehagene åpner igjen 20. april. Det er bare de med symptomer på korona-virus som skal testes.

– Vi jobber med å få på plass et testsystem med betydelig økt kapasitet. Det gjør at alle barnehagefamilier og ansatte med luftveis-symptomer vil kunne testes før de går i barnehagen. Det sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

Nakstad sier at Helsedirektoratets nye smittevernråd og regler vil komme like etter påske.

I en undersøkelse svarte de fleste at de ønsker å fortsette med hjemmekontor etter påske. Undersøkelsen ble gjort av Ipsos i perioden 8. til 9. april. Barnehager og skoler åpner igjen 20. april. Alle som kan jobbe hjemmefra skal fortsette å gjøre det i tiden framover.

6.415 personer har fått påvist smitte av korona-viruset. Det viser Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS). Det ble sist oppdatert ved midnatt lørdag kveld. Det er en økning på 95 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 172 tilfeller.

214 personer får behandling for covid-19 på sykehus. Den kommer av korona-viruset. Søndag ettermiddag er 124 personer døde som følge av korona i Norge.