Sport

Nå kan Norge endelig få hevn over Tyskland

Fredag møtes Norge og Tyskland i semifinalen i håndball-VM. Får vi endelig hevn for fuskiet i 1972 og 2016?

Onsdag kunne Norges herrelag i håndball juble. Først vant Norge 35-26 over Ungarn. Så vant Danmark 30-26 over Sverige. Det sikret Norge og Danmark de to plassene i semifinalene.

Norge møter Tyskland i semifinalen fredag. Tyskerne har ødelagt for Norge før i to store håndball-mesterskap.

Første gang var i De olympiske leker (OL) i 1972. Tyskerne sendte en ekstra spiller ut på banen. Det skjedde de siste sekundene av kampen. Norge tapte og kom ikke videre.

– Det var noe de hadde planlagt på forhånd. Dommerne i OL visste ikke hva de skulle gjøre. Det fantes ikke noe regelverk for dette, sier Jon Reinertsen til NTB.

73-åringen var med på landslaget i 1973. Laget de spilte mot, het den gang Vest-Tyskland.

Norge fikk etter hvert tilbud om en omkamp. Men vi takket nei.

I 2016 skjedde det samme i europa-mesterskapet (EM). Norge spilte seminfinale mot Tyskland. Stillingen var 34-33 til Tyskland. Det var noen sekunder igjen av kampen. Da kom tyskerne ut på banen for å feire.

Tyskerne fikk hard kritikk fra norske spillere etterpå. Norge protesterte, uten nytte. Norge tapte bronsekampen mot Kroatia. Etterpå trakk Norge protesten. Tyskland vant finalen.

Finalene i VM spilles i Hamburg i Tyskland.

– Det blir vanskelig å vinne over Tyskland i Tyskland. Men vi har noe å ta igjen for etter EM i 2016, sier spilleren Bjarte Myrhol til NTB.

Han er gira på medalje.

– Det eneste som teller for oss er å vinne, sier han.

Norge har fått stadig bedre spillere. Derfor er selvtilliten blitt høy, ifølge Myrhol.

– Vi har fått en bredde i troppen som det lukter krutt av. Det er slutt på at vi er i semifinale for å være med, sier han.

Siste utgave

På forsiden nå