Sport
Bildet viser Therese Johaug under Oslo skifestival i 2019.

De må konkurrere uten at publikum heier

– Trist, sier langrenns-stjernene om tomme tribuner. Frykt for korona-viruset gjør at Holmenkollen-rennene blir uten folk på stadion eller løypene.

30.000 personer skulle heiet fram Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby. De skal gå i langrenns-løypene i Holmen-kollen til helgen. Der konkurrerer de i 30 kilometer og 50 kilometer sammen med skistjerner fra hele verden. I tillegg er det hopprenn og kombinert.

Men nå får ikke tilskuerne se idretts-stjernene på nært hold. Konkurransene stenges for publikum. Det har Oslo kommune bestemt.

Årsaken er frykten for smitte. Titusenvis av mennesker pleier å være med på idretts-festen i Holmenkollen. Men slik blir det ikke denne gangen.

– Oslo kommune har besluttet å avlyse arrangementene med publikum i forbindelse med Holmenkollen skifestival, skrev Oslo kommune i en pressemelding torsdag. De viste til utbruddet av korona-viruset.

Det er konkurranser i verdens-cupen i langrenn, hopp og kombinert i Oslo i helgen. Hopprennene i Holmenkollbakken er innledningen på årets Raw Air. Det fortsetter med konkurranser i Lillehammer, Trondheim og Vikersund.

Helse-myndighetene mener at det er fare for smitte på T-banen. Der står folk tett i tett på vei til og fra arrangementet. Kommunen er bekymret for dette. Samtidig er det mange som fester mye under slike arrangement. Folk som er påvirket av alkohol, vil ikke følge råd mot smitte like bra som vanlig, tror kommunen.

Idretts-utøverene skal konkurrere likevel. De blir sendt på TV.

Therese Johaug er favoritt til å vinne 30-kilometeren. Hun sier til Dagbladet at hun forstår avgjørelsen. Men det blir trist å gå uten publikum.

– Jeg synes det er leit at det ble slik. Kollen-helga med den folkefesten på hjemmebane er noe jeg ser fram til hele sesongen, sier hun.

Martin Johnsrud Sundby kommer også til å merke at det er lite liv i løypene.

– Jeg tenker selvsagt at dette er veldig trist, sier han til NRK.

Oslo skifestival er også lei seg for avlysningen. Nå må de finne ut hva som skjer med økonomien som følge av dette.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå