Sport
Ukrainas EM-drakt har skapt store reaksjoner i Russland. Foto: AP / NTB

Krise før europamesterskapet

Det ble mye kritikk da Ukraina viste frem fotballdraktene de skal bruke under europa-mesterskapet. Nå kan det hende at de må bytte drakter.

Sist helg viste Ukraina frem draktene de skal spille med under europa-mesterskapet i fotball. Russland var kritiske. Bak på drakten står uttrykket «Ære til heltene». Dette blir sett på som et militært uttrykk. Og ble ofte brukt av de som var i mot at Russland tok over Krim-halvøya.

Det europeiske fotball-forbundet (UEFA) mente først at drakten var i henhold til deres regler. Nå har de endret mening og sier at uttrykket er politisk. UEFA krever at Ukraina fjerner uttrykket fra sine drakter.

Presidenten for det ukrainske fotball-forbundet har kalt inn til krisemøte før mesterskapet.

– Ukrainske fotball-symboler, som lenge har vært akseptert av våre støttespillere og fotballsamfunnet, må beskyttes og videreføres i nasjonens fotballkultur. Det sier Andrej Pavelko. Han er sjef for det ukrainske fotball-forbundet.

Vil du vite mer om hvordan mesterskapet spilles, kan du lese det her.Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå