Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Alonso vil kjøre billøp i formel 1 igjen

Fernando Alonso har lyst til å vinne mer med Renault. Han kjørte for laget da han ble verdensmester i 2004 og 2005. Han skal kjøre for laget igjen fra neste år.

Fernando Alonso vil begynne med bilsport igjen. Han skal kjøre formel 1 igjen. Det er to år siden han sluttet å kjøre konkurransen. Han skal kjøre for laget til bil-fabrikken Renault, sier laget onsdag.

Les også: Norske racer-historier

Alonso er fra Spania. Han ble verdensmester da han kjørte for Renault. Han vant titlene i 2005 og 2006. Nå skal han kjøre for laget igjen i 2021.

– For en dag! Det er et sterkt bånd mellom meg og laget. Det er fordi vi vant to VM-titler sammen. Men vær sikker! Jeg ser framover og ikke i speilet. Laget vil tilbake på premiepallen. Det vil jeg også, sier Alonso i en video. Den er lagt ut på kontoen til Renaults på det sosiale mediet Twitter.

Han kjørte for laget til McLaren i 2018. Det var det siste han gjorde i formel 1 før han sluttet. Da hadde han vært blant de beste i 17 år. Han ville prøve å vinne andre store titler i bilsporten.

Les også: Verdens yngste rallycross-sjåfør vil bli best

Alonso har vunnet flere store billøp. Blant de er Monacos Grand Prix, og et billøp på Le Mans som varer i 24 timer. Han har også prøvd å vinne Indianapolis 500. De tre blir sett på som de tre største i bilsporten. De blir kalt «Triple Crown».

Alonso kjørte for sakte i kvalifiseringen i 2019. Han får en ny sjanse i august. Da har han en ny mulighet til å få kjøre løpet, og kanskje også vinne Indianapolis 500. Hvis han klarer det, blir han den første som klarer det siden Graham Hill gjorde det i 1972. Hill er også den eneste som har klart det.

Men fra og med 2021 må Alonso vente med målet. Da skal han altså kjøre formel 1 for Renault.