Chelsea berget Englands ære

Fotball-laget Chelsea kjempet hardt for å komme til kvartfinalen i mesterligaen onsdag. De vant til slutt 4-1 over Napoli.

England er kjent for sin kjærliget for fotball. Britene kunne lett ha endt uten noen lag i de siste rundene av mesterligaen. Nå er Chelsea det eneste engelske laget igjen. De berget Englands ære onsdag.

Mesterligaen er en årlig europeisk fotball-turnering. Det er fotball-forbundet Union of European Football Associations (UEFA) som holder turneringen.

Onsdag vant Chelsea 4-1 over det italienske laget Napoli. Det skjedde etter ekstra omganger. Etter seieren er Chelsea klar for kvartfinale i mesterligaen.

Det ble en underholdende kamp på stadionen Stamford Bridge i London i Storbritannia.

Chelseas spillere Frank Lampard, Ashley Cole og Michael Essien var med fra start onsdag. Men det var Didier Drogba som ga Chelsea en god start. Etter en snau halvtime la Ramires Santos do Nascimento ballen inn fra venstre. Drogba skåret mål.

Bare et par minutter ut i annen omgang var det Chelsea som lå an til å gå videre i mesterligaen. John Terry skåret Chelseas mål nummer to.

Med 2-0 ville Chelsea gått videre på regelen om å skåre flest mål borte. Da ble Napoli nødt til å skåre for å kunne gå videre. Det tok bare sju minutter før Napoli gjorde akkurat det. Napolis spiller Gökhan Inler satte ballen i mål.

Dermed var det Chelsea som trengte ett mål til. Da kunne de få ekstra omganger. Klarte de to, gikk de direkte videre til kvartfinalen. I det 75. minutt fikk Chelsea straffespark. Fank Lampard traff. Dermed ble det ekstra omganger. Det sto nemlig 4-4 til sammen etter lagenes to kamper mot hverandre.

Rett før slutt i første ekstra omgang ble plassen klar. Branislav Ivanovic fra Chelsea skåret. Det skjedde rett før lagene skulle bytte side i de ekstra omgangene.

Flere mål ble det ikke. Dermed er spansk La Liga eneste serie med to lag i kvartfinalen. Det er Barcelona og Real Madrid. De får selskap fra klubber fra England (Chelsea), Italia (Milan), Tyskland (Bayern München), Frankrike (Marseille), Portugal (Benfica) og Kypros (APOEL Nikosia).