Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– En drøm som går i oppfyllelse

Birgit Skarstein jubler for para-VM i Norge. Det vil løfte idretten for funksjonshemmede, mener hun.

Mandag ble det kjent at Norge skal arrangere para-VM i 2012. Dette blir verdens første verdens-mesterskap (VM) i vinteridrett for funksjonshemmede. Det blir øvelser i langrenn, skiskyting, alpint og snowboard.

– VM til Norge er en drøm som går i oppfyllelse, sier Birgit Skarstein i en pressemelding. Hun er selv med på para-landslaget og har tatt flere medaljer. Skarstein konkurrerer i roing og langrenns-pigging.

VM vil løfte para-idretten, mener hun. Både for dem som arrangerere og for dem som deltar.

– Det vil være et stort mål å satse mot et VM på hjemmebane, sier Skarstein.

VM skal være fra 4. til 15. februar 2021. Det arrangeres i Lillehammer og Hafjell i Oppland.

– Lillehammer og Norge har levert fantastiske arrangement og folkefester tidligere. Jeg vet de klarer det igjen. Vi skal hvert fall love god underholdning, sier Skarstein.

Skipresident Erik Røste tror VM vil være en stor inspirasjon for funksjonshemmede. Det gjør også kulturminister Tine Skei Grande. De to snakket da Olympiatoppen snakket om VM-planene onsdag. Også langrennsløpere Therese Johaug og Marit Bjørgen var til stede.

– Jeg er stolt over at Norge skal arrangere et samlet VM for para-idrett. Dette blir et historisk arrangement, sier Grande.

Kultur-departementet gir 15 millioner kroner til VM. I tillegg får VM 7,5 millioner kroner fra «Stiftelsen VI». Den drives av selskapet Aker. Norges Skiforbund venter på svar på søknader. De ber om støtte fra Lillehammer og Øyer kommune og Oppland fylkeskommune.

De norske VM-arrangørene ønsker også en avtale med Den internasjonale paralympiske komité (IPC). Da kan de også arrangere verdenscup og europacup i VM-øvelsene før 2021.