Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Historisk god helg for sport

Svindal sluttet. En mannlig kunstløper tok medalje. Sports-helga ble historisk.

Det skjedde mye spennende innen vintersport for Norge denne helga. Her er en oversikt.

 

Fest for alpinistene

Alle var spente på Svindals siste løp. 36-åringen har tatt mange medaljer i alpint. Utfor i verdens-mesterskapet (VM) skulle bli hans siste løp. Jubelen var stor da han kom på andreplass.

Etterpå tok Svindal en fest. Han og stjernen Lindsey Vonn fra USA slutter samtidig. Hun tok bronse i utfor i sitt siste løp. De ble feiret med en stor fest i Åre. Den svenske legenden Ingemark Stenmark kom, ifølge NTB.

Kjetil Jansrud tok gullet i utfor. Det klarte han med en skadd hånd. Han var glad da han og vennen Svindal sto på pallen for siste gang.

– Det er et symbol på hva vi har betydd for hverandre. Vi er brødre som ikke er brødre, sa Jansrud til NTB.

Ragnhild Mowinckel gjorde det også godt. Hun tok bronse i superkombinasjonen fredag.

 

Norsk suksess på skøyter

Sverre Lunde Pedersen er Norges nye stjerne på skøyter. Han tok tre medaljer i VM i Tyskland. Torsdag tok han gull på 5.000 meter. Han ble første nordmann noensinne som tok gull på 5.000 meter.

Lørdag vant Norge sølv på lagtempo. De andre på laget var Håvard Bøkko og Sindre Henriksen.

Søndag tok Pedersen også sølv på 1.500 meter.

– Jeg er i kjempeform og går bedre på skøyter enn noen gang, sier Pedersen til Dagsavisen.

Håvard Holmefjord Lorentzen tok sølv og satte personlig rekord. Det skjedde på 500 meter.

 

Historisk gull i kunstløp

Sondre Oddvoll Bøe er et navn å legge merke til. I helga tok han gull i nordisk mesterskap i kunstløp for menn. Det var første gang siden 1962 at Norge tok et gull i et nordisk mesterskap.

– Det er så mange år siden at jeg ikke helt kan forstå det, sa Bøe til Aftenposten.

Nå håper 21-åringen at han kan bli med i VM i Japan i mars. Om to uker finner han ut om han klarer kravet for å bli med. Da konkurrerer han i Nederland.

 

Mer suksess for Maren Lundby

Maren Lundby tok sin sjette seier på rad fredag. Det var i verdenscupen i hopp i Slovenia. Søndag holdt det bare til andreplass. Men Lundby er i god form og leder verdenscupen. Det betyr at hun kan gjøre det godt i VM i Seefeld om to uker.

 

Mange medaljer i Lahti

Norske løpere gikk inn til mange medaljer i verdencupen i Lahti i Finland. Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten for menn i langrenn. Maiken Caspersen Falla vant sprinten for kvinnene.

Det ble også dobbelt norsk på lagsprinten i langrenn for menn. Norge stilte med to lag. I kvinnenes lagsprint tok Norge sølv.

Norge hadde også med to lag i kombinert for lag. Men i spurten ble det dramatisk. Norges førstelag tok sølv. Men Magnus Krog på Norges andrelag falt og endte på fjerdeplass. Jørgen Graabak vant verdencupen i kombinert for menn.

 

Nye seiere for Solskjær

Ole Gunnar Solskjær fortsetter suksessen med å lede fotball-laget Manchester United. Fredag ble han kåret til månedens manager i den engelske ligaen Premier League. 

Laget har ennå ingen tap med nordmannen som leder. Lørdag vant Manchester United 3-0 mot Fulham i Premier League. 

Solskjær fikk jobben som trener midlertidig. Det skjedde da Jose Mourinho måtte slutte. Nå får han trolig jobben fast, ifølge den britiske avisa The Sun.

Tirsdag spiller laget en vanskelig kamp i den europeiske mesterligaen Champions League. De møter franske Paris Saint-Germain.