Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Polen får delta i hopp etter negativ prøve

Hele laget til Polen måtte i karantene mandag. Det var fordi hopperen Klemens Muranka hadde testet positivt på korona. Men nå har alle testet negativt. Det gjør at laget får delta i rennet tirsdag.

Ingen av hopperne fra Polen hadde positive prøver tirsdag morgen. Det gjør at de får delta i første renn i hoppuka i år. Den er i Tyskland og Østerrike.

Hele laget fikk mandag beskjed om at de ble nektet å delta. De var nærkontakter av Klemens Muranka. Han hadde en «svak positiv test» søndag kveld. Det gjorde at Polen ble nektet å delta i kvalifiseringen mandag.

Les mer: Polen blir nektet å hoppe i første renn

Nå får de delta i rennet likevel. Det sier skiforbundet i Polen. «Hopperne våre får starte! Hele laget har fått negative resultater», skriver de på Twitter.

Kvalifiseringen mandag blir slettet. Det gjør at 62 hoppere får starte i første renn av hoppuka i år. Rennet er i Oberstdorf.

– Det betyr i praksis at startlista i rennet blir sånn den var til kvalifiseringen. Alle får hoppe, sa Clas Brede Bråthen til nyhetsbyrået NTB mandag kveld. Han er hoppsjef i Norge.

Det ble åpnet for en slik løsning mandag kveld. Da var det et krisemøte for lagene som deltar i hoppuka. Men kravet var at alle prøvene tirsdag morgen var negative. Det er tredje runde med tester. Bråthen er glad for at Polen får delta i også det første rennet.

– Det er veldig bra. Jeg tenker at vi må ha stor respekt for helsemyndighetene i Tyskland. Det må vi også ha for den lokale arrangøren. Og for det internasjonale skiforbundet (FIS). Alle tre jobber hele tiden for å få til ting. Og det i en svært vanskelig situasjon. Vi er en liten sport som må gjøre kloke beslutninger når vi får denne tilliten, sier han.

Les også: Disse får delta for Norge i hoppuka

Det har blitt jobbet hardt fra Polen for at laget skulle få delta. Apoloniusz Tajner er skipresident i landet. Han har krevd at laget måtte få delta. Piotr Glinski har varslet om at det også ble jobbet politisk med saken. Han er idrettsminister i Polen. Mandag kveld meldte flere polske medier at Muranka hadde blitt testet tidligere på dagen. Den var negativ. De mente det styrket saken til Polen. Og nå får de altså delta.