Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ronaldo ble den store helten

Portugal skal spille finale i EM i fotball søndag. Det kan de takke Cristiano Ronaldo for.

Onsdag kveld spilte Portugal mot Wales. Det var semifinale i europa-mesterskapet (EM) i fotball. Mesterskapet spilles i Frankrike. Portugal var de store favorittene. Også Wales har vært veldig populære hos publikum i år. De har vist muskler og har gjort det veldig bra i EM.

Men Portugal gjorde for mye motstand i semifinalen. Cristiano Ronaldo ble kveldens store helt. Første omgang endte uten at lagene hadde skåret mål. Etter pausen ble det annerledes. Bare fire minutter ut i andre omgang skåret Ronaldo. Publikum måpte da målet kom. Ronaldo hoppet veldig høyt for å kunne heade ballen inn i målet.

Dette er Ronaldos niende mål i løpet av EM i Frankrike. Ingen andre har scoret så mange mål under et EM. Dermed er Ronaldo historisk, skriver kanalen NRK.

Bare tre minutter etter var det nytt mål til Portugal. Ronaldo var med nok en gang. Han sendte ballen inn i målfeltet. Der ventet spilleren Nani. Egentlig heter han Luís Carlos Almeida da Cunha.

Det er ennå ikke avgjort hvem som skal spille mot Portugal i finalen søndag. Det får vi vite torsdag kveld. Da skal Frankrike og Tyskland spille om plass i finalen.

LES MER HER: Voldelig start på EM

LES MER HER: Vil Island vinne igjen?

LES MER HER: Island sjokkerte med seier

LES MER HER: Sur Ronaldo håner Island